Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Produženo trajanje javne rasprave na Predlog Strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2024-2030. godine

02. Jul 2024.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija obaveštava sve zainteresovane strane, građane i stručnu javnost da je trajanje javne rasprave na Predlog Strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2024-2030. godine produženo do 12. jula 2024. godine.

U okviru produžene javne rasprave, Ministarstvo će organizovati i treći javni događaj, koji će se održati 11. jula 2024. godine u 12 časova u Narodnoj skupštini Republike Srbije, na kom će građani i stručna javnost imati priliku da daju svoje primedbe, sugestije i komentare na tekst Predloga Strategije razvoja veštačke inteligencije. 

Zainteresovani mogu uzeti učešće u javnoj raspravi na Predlog Strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2024-2030. godine i dostavljanjem sugestija i komentara elektronskim putem na portalu eKonsultacije, kao i dostavljanjem popunjenog predefinisanog Obrasca na mejl adrese: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. i Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

Otvorena razmena mišljenja doprineće kreirenju Strategije po meri svih stručnjaka iz oblasti, ali i šire javnosti, koja će omogućiti uspešan i održiv razvoj veštačke inteligencije u našoj zemlji. Vaše aktivno učešće i konstruktivni predlozi su značajni za formiranje Strategije razvoja veštačke inteligencije, koja će unaprediti tehnološki napredak i konkurentnost Republike Srbije na globalnom nivou.

Tekst Predloga Strategije razvoja veštačke inteligencije dostupan je na portalu eKonsultacije kao i na internet stranici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.