Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Poreske olakšice i podsticaji za inovatore u Srbiji

Poreske olakšice predstavljaju jedan od ključnih stubova u politici i strateškoj orijentaciji Vlade u cilju unapređenja poslovnog ambijenta za novoosnovane i inovativne kompanije.

logo cpn

U Srbiji je trenutno na snazi set poreskih olakšica koje pomažu kod smanjivanja troškova započinjanja poslovanja, zapošljavanja kvalifikovane radne snage, ulaganja u inovacije i inovativne biznise, zaštite prava intelektualne svojine.

Pored poreskih olakšica, inovatorima na raspolaganju stoje različiti programi podrške, koji im pružaju priliku da obezbede dodatna sredstva za razvoj poslovanja, kao i organizacije podrške kojima inovatori mogu da se obrate za pomoć prilikom pokretanja ili razvoja biznisa.

Sve informacije o podsticajima za unapređenje inovacionog ekosistema u Srbiji mogu se naći putem različitih mehanizama informisanja - zvanične informacije dostupne su u poreskim informatorima, a za detalje i podršku možete konsultovati sveobuhvatni Vodič kroz podsticajne mere kreiran kroz program StarTech, kao i video tutorijale ili Viber chatbot Srbija stvara mogućnosti.