Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Продужено трајање јавне расправе на Предлог Стратегије развоја вештачке интелигенције у Републици Србији за период 2024-2030. године

02. Јули 2024.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација обавештава све заинтересоване стране, грађане и стручну јавност да је трајање јавне расправе на Предлог Стратегије развоја вештачке интелигенције у Републици Србији за период 2024-2030. године продужено до 12. јула 2024. године.

У оквиру продужене јавне расправе, Министарство ће организовати и трећи јавни догађај, који ће се одржати 11. јула 2024. године у 12 часова у Народној скупштини Републике Србије, на ком ће грађани и стручна јавност имати прилику да дају своје примедбе, сугестије и коментаре на текст Предлога Стратегије развоја вештачке интелигенције. 

Заинтересовани могу узети учешће у јавној расправи на Предлог Стратегије развоја вештачке интелигенције у Републици Србији за период 2024-2030. године и достављањем сугестија и коментара електронским путем на порталу еКонсултације, као и достављањем попуњеног предефинисаног Обрасца на мејл адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Отворена размена мишљења допринеће креирењу Стратегије по мери свих стручњака из области, али и шире јавности, која ће омогућити успешан и одржив развој вештачке интелигенције у нашој земљи. Ваше активно учешће и конструктивни предлози су значајни за формирање Стратегије развоја вештачке интелигенције, која ће унапредити технолошки напредак и конкурентност Републике Србије на глобалном нивоу.

Текст Предлога Стратегије развоја вештачке интелигенције доступан је на порталу еКонсултације као и на интернет страници Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Погледајте још вести