Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Predstavnici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija na Sajmu investicija ciljeva održivog razvoja (SDG Investment Fair)

26. April 2024.

Foto: NITRA

Predstavnici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije aktivno su učestvovali na Sajmu investicija ciljeva održivog razvoja (SDG Investment Fair), događaju fokusiranom je na promociju održivih investicija i unapređenje saradnje u oblastima nauke, tehnologije i inovacija

Pomoćnik ministra za inovacije, transfer tehnologije i tehnološki razvoj Vladimir Radovanović učestvovao je u panelu pod nazivom "Panelna diskusija o naučnim tehnologijama, inovacijama i razvoju kapaciteta". Radovanović je ovom prilikom istakao ključne inicijative Ministarstva usmerene ka podršci inovacija i razvoju tehnologije u Srbiji.

Ivana Vukašinović, pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, na ovom sajmu predstavila je BIO4 Kampus, istakavši da će on unaprediti infrastrukturu i podršku biotehnološkom sektoru u Srbiji ali i u regionu, što će doprineti daljem razvoju naučnih istraživanja i tehnoloških inovacija. ,,Ovaj projekat predstavlja najveće pojedinačno ulaganje u nauku ikada preduzeto u Srbiji, sa ciljem da se uspostavi BIO4 Kampus kao globalni centar za razvoj“, istakla je Vukašinović.

Goran Simunović, menadžer portfolija integrisanih rešenja u Centru za integraciju ciljeva održivog razvoja pri Razvojnom projektu Ujedinjenih nacija u Srbiji na ovom sajmu prezentovao je Mapu investicionih prilika u Srbiji povezanih za ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, koja je deo šire strategije za unapređenje saradnje i privlačenje investicija u oblasti nauke i tehnologije u Srbiji.

Učešće Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija na Sajmu investicija ciljeva održivog razvoja (SDG Investment Fair) odražava posvećenost unapređenju nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Srbiji, kao i spremnost na uspostavljanje novih partnerstava i privlačenje investicija koje će podržati dalji napredak u ovim oblastima.

Galerija