Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација на Сајму инвестиција циљева одрживог развоја (SDG Investment Fair)

26. Април 2024.

Фото: НИТРА

Представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије активно су учествовали на Сајму инвестиција циљева одрживог развоја (SDG Investment Fair), догађају  фокусираном је на промоцију одрживих инвестиција и унапређење сарадње у областима науке, технологије и иновација

Помоћник министра за иновације, трансфер технологије и технолошки развој Владимир Радовановић учествовао је у панелу под називом "Панелна  дискусија о научним технологијама, иновацијама и развоју капацитета". Радовановић је овом приликом истакао кључне иницијативе Министарства усмерене ка подршци иновација и развоју технологије у Србији.

Ивана Вукашиновић, помоћница министра за међународну сарадњу и европске интеграције, на овом сајму представила је БИО4 Кампус, истакавши да ће он унапредити инфраструктуру и подршку биотехнолошком сектору у Србији али и у региону, што ће допринети даљем развоју научних истраживања и технолошких иновација. ,,Овај пројекат представља највеће појединачно улагање у науку икада предузето у Србији, са циљем да се успостави БИО4 Кампус као глобални центар за развој“, истакла је Вукашиновић.

Горан Симуновић, менаџер портфолија интегрисаних решења у Центру за интеграцију циљева одрживог развоја при Развојном пројекту Уједињених нација у Србији на овом сајму презентовао је Мапу инвестиционих прилика у Србији повезаних за циљевима одрживог развоја Уједињених нација, која је део шире стратегије за унапређење сарадње и привлачење инвестиција у области науке и технологије у Србији.

Учешће Министарства науке, технолошког развоја и иновација на Сајму инвестиција циљева одрживог развоја (SDG Investment Fair) одражава посвећеност унапређењу науке, технолошког развоја и иновација у Србији, као и спремност на успостављање нових партнерстава и привлачење инвестиција које ће подржати даљи напредак у овим областима.

Галерија
Погледајте још вести