Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Poziv za prijavu: UNESCO-AI Fozan - Međunarodna nagrada za promociju mladih naučnika u STEM oblastima nauke

30. Septembar 2024.

Pozivamo vas da se prijavite na drugi poziv UNESCO-AI Fozan Međunarodne nagrade za promociju mladih naučnika u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Ova nagrada je jedinstvena prilika da se prepoznaju i nagrade izvanredni mladi talenti koji doprinose istraživanju, obrazovanju i međunarodnoj saradnji.

Nagrada se dodeljuje za pet mladih naučnika svake dve godine, jedan iz svake UNESCO regije. Sa ciljem da se promovišu dostignuća mladih istraživača i poveća interesovanje za STEM oblasti, izabranim kandidatima će biti dodeljeno:

  • Finansijska nagrada: 50.000 USD;
  • Diploma i medalja: Kao simbol priznanja za njihov trud i inovacije.

Ova nagrada je otvorena za sve mlade naučnike koji:

  • Imaju manje od 40 godina
  • Aktivno doprinose STEM oblasti kroz istraživanje, obrazovanje ili međunarodnu saradnju.

Prijave su otvorene do 15. aprila 2025. godine.

Prijave se mogu podneti putem nacionalnih komisija ili nevladinih organizacija u zvaničnom partnerstvu sa UNESCO-om ili putem linka: UNESCO-Al Fozan Prize Application.

Ova nagrada nije samo prilika za finansijsku podršku, već i za širenje vaših ideja i postignuća na globalnom nivou. Uključite se u mrežu mladih naučnika i postanite uzor drugima, posebno mladim ženama i devojkama koje teže karijerama u nauci.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno se obratite Sekretarijatu nagrade na: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..