Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Позив за пријаву: UNESCO-AI Fozan - Међународнa наградa за промоцију младих научника у STEM областима науке

30. Септембар 2024.

Позивамо вас да се пријавите на други позив UNESCO-AI Fozan Међународне награде за промоцију младих научника у области науке, технологије, инжењерства и математике (STEM). Ова награда је јединствена прилика да се препознају и награде изванредни млади таленти који доприносе истраживању, образовању и међународној сарадњи.

Награда се додељује за пет младих научника сваке две године, један из сваке UNESCO регије. Са циљем да се промовишу достигнућа младих истраживача и повећа интересовање за STEM области, изабраним кандидатима ће бити додељено:

  • Финансијска награда: 50.000 USD;
  • Диплома и медаља: Као симбол признања за њихов труд и иновације.

Ова награда је отворена за све младе научнике који:

  • Имају мање од 40 година
  • Активно доприносе STEM области кроз истраживање, образовање или међународну сарадњу.

Пријаве су отворене до 15. априла 2025. године.

Пријаве се могу поднети путем националних комисија или невладиних организација у званичном партнерству са UNESCO-ом или путем линка: UNESCO-Al Fozan Prize Application.

Ова награда није само прилика за финансијску подршку, већ и за ширење ваших идеја и постигнућа на глобалном нивоу. Укључите се у мрежу младих научника и постаните узор другима, посебно младим женама и девојкама које теже каријерама у науци.
Уколико имате било каквих питања, слободно се обратите Секретаријату награде на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Погледајте још вести