Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Održan sastanak sa Džejmijem Bejlijem iz Samuel Associates

25. Februar 2024.

Foto: NITRA

Za nas je Kanada važan partner, posebno u oblasti inovacija, rekao je prof.dr Miroslav Trajanović, državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, prilikom sastanka sa predstavnicima Samuel Associates iz Kanade

Sastanku je pored državnog sekretara prisustvovala i Ivana Vukašinović, v.d. pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i Jovan Milić, posebni savetnik ministra dr Jelene Begović.

Džejmi Bejli, generalni direktor Atlantika istakao je da Kanada predstavlja tržište od preko 40 miliona potrošača, a jedan od osnovnih fokusa je upravo usmeren ka digitalizaciji i inovacijama. On je posebno istakao da u Kanadi posluje više od 37.000 IKT kompanija, a da je broj startap preduzeća veći od 3.000.

„Zahvalni smo na vašoj poseti i podršci koju ste pružili našoj delegaciji prilikom posete Montrealu“ – izjavio je prof.dr Miroslav Trajanović, on je posebno predstavio predstojeći Međunarodni sajam nauke i tehnike u Beogradu: „Ponosni smo na prošlogodišnju postavku na sajmu, ali ove godine se širimo i bili bismo srećni da ugostimo i vašu delegaciju na sajmu koji slavi znanje. Važno je da znate da je jedan od najvažnijih državnih projekata i BIO4 kampus, koji predstavlja najveći kampus takvog tipa na Zapadnog Balkanu.“

Kako ističu iz Samuel grupe, inovativna izvrsnost definiše temelj korporativne kulture. Osnovni cilj njihove grupe je da predvode industriju tako što konstantno traže inovativne metode za pružanje izuzetnih usluga i rešenja. Na sastanku je dogovorena i podrška ove grupe, koju je pokreno Goran Samuel Pešić, kanađanin srpskog porekla, startap zajednici u Srbiji i to kroz vid podrške Naučno – tehnološkim parkovima u Srbiji.

Pogledajte još vesti