Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржан састанак са Џејмијем Бејлијем из Samuel Associates

25. Фебруар 2024.

Фото: НИТРА

За нас је Канада важан партнер, посебно у области иновација, рекао је проф.др Мирослав Трајановић, државни секретар у Министарству науке, технолошког развоја и иновација, приликом састанка са представницима Samuel Associates из Канаде

Састанку је поред државног секретара присуствовала и Ивана Вукашиновић, в.д. помоћник министра за међународну сарадњу и Јован Милић, посебни саветник министра др Јелене Беговић.

Џејми Бејли, генерални директор Атлантика истакао је да Канада представља тржиште од преко 40 милиона потрошача, а један од основних фокуса је управо усмерен ка дигитализацији и иновацијама. Он је посебно истакао да у Канади послује више од 37.000 ИКТ компанија, а да је број стартап предузећа већи од 3.000.

„Захвални смо на вашој посети и подршци коју сте пружили нашој делегацији приликом посете Монтреалу“ – изјавио је проф.др Мирослав Трајановић, он је посебно представио предстојећи Међународни сајам науке и технике у Београду: „Поносни смо на прошлогодишњу поставку на сајму, али ове године се ширимо и били бисмо срећни да угостимо и вашу делегацију на сајму који слави знање. Важно је да знате да је један од најважнијих државних пројеката и БИО4 кампус, који представља највећи кампус таквог типа на Западног Балкану.“

Како истичу из Самуел групе, иновативна изврсност дефинише темељ корпоративне културе. Основни циљ њихове групе је да предводе индустрију тако што константно траже иновативне методе за пружање изузетних услуга и решења. На састанку је договорена и подршка ове групе, коју је покрено Горан Самуел Пешић, канађанин српског порекла, стартап заједници у Србији и то кроз вид подршке Научно – технолошким парковима у Србији.

Погледајте још вести