Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Ministarka dr Begović u poseti Institutu za šumarstvo

03. Jul 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sa delegacijom Ministarstva posetila je Institut za šumarstvo

Tokom posete, ministarka dr Begović sastala se sa rukovodstvom Instituta na čelu sa direktorom dr Ljubinkom Rakonjcem, kao i Naučnim većem, Upravnim odborom i istraživačima.

Ministarka je tokom trajanja sastanaka upućena u planove Instituta za sadašnji i budući period, najvažnije informacije o Institutu koje obuhvataju broj zaposlenih, projekte koji su u toku, saradnju sa privredom, saradnju sa Univerzitetom i publikacije.

„Uveli smo praksu da obilazimo sve institute u Republici Srbiji kako bismo saznali koji su vaši problemi, vaše snage, ideje i na kraju krajeva sugestije za nas. To nam je veoma važno jer pomaže da stvorimo realnu sliku o tome šta imamo u našoj naučnoj zajednici i čime tačno raspolažemo, kao i šta i kako bismo mogli unaprediti da bi naši naučnici i istraživači bili zadovoljni. Tokom u proseku sedam, osam sati koliko provedemo na svakom od instituta uspemo da se upoznamo sa svim ovim aspektima, što nam je bitno jer se u poseti, na terenu stekne utisak koji je često potpuno drugačiji od onog koji imamo dok čitamo različite izveštaje koje nam dostavljate“, istakla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović.

„Želim da se zahvalim ministarki nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jeleni Begović na poseti i interesovanju za rad Instituta za šumarstvo jer za dvadeset godina, koliko sam na poziciji direktora, nijednom nas ministar nije posetio. Nadam se da ćete nam dolaziti još, a pre svega da će ova poseta da vam koristi u smislu adekvatnijeg razumevanja rada našeg Instituta. Hoću da istaknem da mi je izuzetno drago što i u novom mandatu nastavljate da radite svoj posao odlično i u najboljem mogućem interesu naučne zajednice u Republici Srbiji. Mi smo na stabilnim nogama zahvaljujući Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Vladi Republike Srbije i predsedniku države gospodinu Aleksandru Vučiću jer nam pružate bezrezervnu podršku“, rekao je direktor dr Ljubinko Rakonjac.

Dr Begović je tokom posete obišla i laboratoriju za zemljište, biljni materijal i analizu vode, laboratoriju za biljne bolesti i štetočine, laboratoriju za genetiku, semenarstvo i oplemenjivanje biljaka i informacioni centar Instituta za šumarstvo.