Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић у посети Институту за шумарство

03. Јули 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић са делегацијом Министарства посетила је Институт за шумарство

Током посете, министарка др Беговић састала се са руководством Института на челу са директором др Љубинком Ракоњцем, као и Научним већем, Управним одбором и истраживачима.

Министарка је током трајања састанака упућена у планове Института за садашњи и будући период, најважније информације о Институту које обухватају број запослених, пројекте који су у току, сарадњу са привредом, сарадњу са Универзитетом и публикације.

„Увели смо праксу да обилазимо све институте у Републици Србији како бисмо сазнали који су ваши проблеми, ваше снаге, идеје и на крају крајева сугестије за нас. То нам је веома важно јер помаже да створимо реалну слику о томе шта имамо у нашој научној заједници и чиме тачно располажемо, као и шта и како бисмо могли унапредити да би наши научници и истраживачи били задовољни. Током у просеку седам, осам сати колико проведемо на сваком од института успемо да се упознамо са свим овим аспектима, што нам је битно јер се у посети, на терену стекне утисак који је често потпуно другачији од оног који имамо док читамо различите извештаје које нам достављате“, истакла је министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић.

„Желим да се захвалим министарки науке, технолошког развоја и иновација др Јелени Беговић на посети и интересовању за рад Института за шумарство јер за двадесет година, колико сам на позицији директора, ниједном нас министар није посетио. Надам се да ћете нам долазити још, а пре свега да ће ова посета да вам користи у смислу адекватнијег разумевања рада нашег Института. Хоћу да истакнем да ми је изузетно драго што и у новом мандату настављате да радите свој посао одлично и у најбољем могућем интересу научне заједнице у Републици Србији. Ми смо на стабилним ногама захваљујући Министарству науке, технолошког развоја и иновација, Влади Републике Србије и председнику државе господину Александру Вучићу јер нам пружате безрезервну подршку“, рекао је директор др Љубинко Ракоњац.

Др Беговић је током посете обишла и лабораторију за земљиште, биљни материјал и анализу воде, лабораторију за биљне болести и штеточине, лабораторију за генетику, семенарство и оплемењивање биљака и информациони центар Института за шумарство.

Погледајте још вести