Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Ministarka dr Begović sastala se sa ambasadorom Kanade

27. Maj 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sastala se sa ambasadorom Kanade Nj.E. Džajlsom Normanom

Ambasador Norman najavio je ovom prilikom da će njegov mandat u Republici Srbiji trajati još dva meseca i zahvalio joj se na dosadašnjoj saradnji i pozvao je da ove godine poseti Kanadu.

Ambasador Norman ovom prilikom čestitao je ministarki dr Begović na novom mandatu na mestu ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovaicija, a čestitao joj je i na tome što je Republika Srbija dobila čast da predsedava Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju. Ministarka dr Begović upoznala je ambasadora Normana sa dosad sprovedenim aktivnostima Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ali ga je uputila i u buduće planirane aktivnosti.

Ministarka je najavila da će u narednom periodu ministarstvo raditi na izmenama Zakona o nauci, Zakona o inovacionoj delatnosti i Zakon o Fondu za nauku, a pažnja će biti posvećena i intenziviranju saradnje između inovacionog ekosistema, privrede i nauke.

“BIO4 Kampus je glavni projekat kojem smo posvećeni”, istakla je dr Begović, pozvavši Kanadu da na idućem Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu bude jedna od zemalja partnera postavke Republike Srbije na ovom sajmu. “Takođe, nadamo se da će kanadski stručnjaci, startapi i kompanije učestvovati u GPAI samitu koji će biti organizovan u Beogradu na jesen, kao i na Biotech Future forumu”, rekla je dr Begović.

“Imamo puno tema za razgovor. Potrebno je da konkretizujemo plan saradnje srpskih i kanadskih univerziteta”, istakao je Nj.E. Norman, dodavši da će Ekspo biti sjajna prilika za Srbiju da iskoristi momentum za ubrzani razvoj inovacija.

Na samom kraju sastanka, Nj.E. Norman pozvao je ministarku dr Begović na proslavu povodom Dana Kanade 27. juna.

Galerija