Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић састала се са амбасадором Канаде

27. Мај 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић састала се са амбасадором Канаде Њ.Е. Џајлсом Норманом

Амбасадор Норман најавио је овом приликом да ће његов мандат у Републици Србији трајати још два месеца и захвалио јој се на досадашњој сарадњи и позвао је да ове године посети Канаду.

Амбасадор Норман овом приликом честитао је министарки др Беговић на новом мандату на месту министра науке, технолошког развоја и иноваиција, а честитао јој је и на томе што је Република Србија добила част да председава Глобалним партнерством за вештачку интелигенцију. Министарка др Беговић упознала је амбасадора Нормана са досад спроведеним активностима Министарства науке, технолошког развоја и иновација, али га је упутила и у будуће планиране активности.

Министарка је најавила да ће у наредном периоду министарство радити на изменама Закона о науци, Закона о иновационој делатности и Закон о Фонду за науку, а пажња ће бити посвећена и интензивирању сарадње између иновационог екосистема, привреде и науке.

“БИО4 Кампус је главни пројекат којем смо посвећени”, истакла је др Беговић, позвавши Канаду да на идућем Међународном сајму технике и техничких достигнућа у Београду буде једна од земаља партнера поставке Републике Србије на овом сајму. “Такође, надамо се да ће канадски стручњаци, стартапи и компаније учествовати у GPAI самиту који ће бити организован у Београду на јесен, као и на Biotech Future форуму”, рекла је др Беговић.

“Имамо пуно тема за разговор. Потребно је да конкретизујемо план сарадње српских и канадских универзитета”, истакао је Њ.Е. Норман, додавши да ће Експо бити сјајна прилика за Србију да искористи моментум за убрзани развој иновација.

На самом крају састанка, Њ.Е. Норман позвао је министарку др Беговић на прославу поводом Дана Канаде 27. јуна.

Галерија
Погледајте још вести