Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Ministarka dr Begović nastavila posetu Institutu za nuklearne nauke „Vinča“

28. Maj 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović nastavila je posetu Institutu za nuklearne nauke „Vinča“ i tom prilikom se sastala sa prof. dr Snežanom Pajović, direktorkom instituta

„Dolazimo vam drugi put u posetu zbog veličine vašeg instituta, mnogo je laboratorija, a nama je stalo da uradimo posao kako treba. Kako za sve institute, tako i za „Vinču“, želja nam je da vidimo i obiđemo ceo infrastrukturni kapacitet kojim raspolažete. Razgovarali smo sa članovima kolektiva, osetili atmosferu i čuli koji su izazovi koje naučnici u ovom institutu identifikuju, ali i primetili neke snage koje se ne vide toliko ako ste posmatrač sa strane, a trebalo bi više da dođu do izražaja“, rekla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović i sa delegacijom Ministarstva dala smernice za dalji rad i razvoj Instituta za nuklearne nauke „Vinča“.

„Zahvaljujem ministarki Begović i njenom timu na svim sugestijama. Želim da kažem da nam izuzetno koristi što smo deo projekta SAIGE i da nam je izveštaj koji smo dobili od strane SAIGE tima izuzetno koristio kao institutu koji je započeo svoju transformaciju. Sve preporuke koje su nam date smo ispoštovali i krenuli da radimo na njima kako bismo unapredili rad instituta“, istakla je direktorka Instituta za nuklearne nauke „Vinča“.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović prilikom nastavka posete Institutu za nuklearne nauke „Vinča“ obišla je laboratoriju za radiobiologiju i molekularnu genetiku, laboratoriju za radioizotope, kao i laboratoriju za radijacionu hemiju i fiziku, gde ju je dočekala Biljana Todorović-Marković, naučni savetnik, dobitnik nagrade na ovogodišnjem 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća za antibakterijsku masku za mobilne telefone.

Pogledajte još vesti