Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић наставила посету Институту за нуклеарне науке „Винча“

28. Мај 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић наставила је посету Институту за нуклеарне науке „Винча“ и том приликом се састала са проф. др Снежаном Пајовић, директорком института

„Долазимо вам други пут у посету због величине вашег института, много је лабораторија, а нама је стало да урадимо посао како треба. Како за све институте, тако и за „Винчу“, жеља нам је да видимо и обиђемо цео инфраструктурни капацитет којим располажете. Разговарали смо са члановима колектива, осетили атмосферу и чули који су изазови које научници у овом институту идентификују, али и приметили неке снаге које се не виде толико ако сте посматрач са стране, а требало би више да дођу до изражаја“, рекла је министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић и са делегацијом Министарства дала смернице за даљи рад и развој Института за нуклеарне науке „Винча“.

„Захваљујем министарки Беговић и њеном тиму на свим сугестијама. Желим да кажем да нам изузетно користи што смо део пројекта SAIGE и да нам је извештај који смо добили од стране SAIGE тима изузетно користио као институту који је започео своју трансформацију. Све препоруке које су нам дате смо испоштовали и кренули да радимо на њима како бисмо унапредили рад института“, истакла је директорка Института за нуклеарне науке „Винча“.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић приликом наставка посете Институту за нуклеарне науке „Винча“ обишла је лабораторију за радиобиологију и молекуларну генетику, лабораторију за радиоизотопе, као и лабораторију за радиjациону хемију и физику, где ју је дочекала Биљана Тодоровић-Марковић, научни саветник, добитник награде на овогодишњем 66. Међународном сајму технике и техничких достигнућа за антибактеријску маску за мобилне телефоне.

Галерија
Погледајте још вести