Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Dr Begović pozdravila predstavnike startapa, takmičare u okviru Programa za subvencionisano učešće na Web Summit 2024 u Lisabonu

05. Septembar 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

U okviru Programa za subvenicionisano učešće na Web Summit 2024, koji sprovodi Web Summit Serbia u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, održan je najveći pitching događaj u zemlji, koji za cilj ima da se odaberu 24 najperspektivnija srpska startapa, a koji će biti predstavljeni u okviru srpskog paviljona na prestižnom Web Summit-u 2024 u Lisabonu, jednom od najvećih tehnoloških događaja na svetu

Ovom događaju prisustvovala je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, kako bi pružila podršku inovatorima koji su se odvažili na to da se izbore za svoje mesto u okviru paviljona Republike Srbije u Lisabonu.

Od ukupno 84 startapa koji su se prijavili za ovaj program, 50 startapa se plasiralo u finalnu fazu na osnovu javnog glasanja, u kojem je učestvovalo više od 5.500 ljudi, koji su pogledali video prezentacije na sajtu Web Summit Serbia.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović obratila se učesnicima ovog događaja i poželela im sreću, a inovativni timovi predstavili su svoje projekte pred stručnim žirijem i publikom.

“Kroz prijave smo videli neverovatnu količinu energije i entuzijazma iz svih delova naše zemlje, što je još jednom potvrdilo da zajednica u kojoj živimo prepoznaje i vrednuje inovacije. Ovde nema gubitnika. Svima se zahvaljujem na upornosti, hrabrosti i sjajnim idejama. Čak i ako svaka ideja ne bude baš danas našla svoj put, ako ne budete izabrani, ključno je da imamo inovatore i preduzetnike koji neće odustati. To je naša najveća snaga i jedini pravi način da dalje gradimo ovaj ekosistem”, poručila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović prisutnima.

Galerija
Pogledajte još vesti