Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Др Беговић поздравила представнике стартапа, такмичаре у оквиру Програма за субвенционисано учешће на Web Summit 2024 у Лисабону

05. Септембар 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

У оквиру Програма за субвениционисано учешће на Web Summit 2024, који спроводи Web Summit Serbia у партнерству са Привредном комором Србије, одржан је највећи pitching догађај у земљи, који за циљ има да се одаберу 24 најперспективнија српска стартапа, а који ће бити представљени у оквиру српског павиљона на престижном Web Summit-u 2024 у Лисабону, једном од највећих технолошких догађаја на свету

Овом догађају присуствовала је министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, како би пружила подршку иноваторима који су се одважили на то да се изборе за своје место у оквиру павиљона Републике Србије у Лисабону.

Од укупно 84 стартапа који су се пријавили за овај програм, 50 стартапа се пласирало у финалну фазу на основу јавног гласања, у којем је учествовало више од 5.500 људи, који су погледали видео презентације на сајту Web Summit Serbia.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић обратила се учесницима овог догађаја и пожелела им срећу, а иновативни тимови представили су своје пројекте пред стручним жиријем и публиком.

“Кроз пријаве смо видели невероватну количину енергије и ентузијазма из свих делова наше земље, што је још једном потврдило да заједница у којој живимо препознаје и вреднује иновације. Овде нема губитника. Свима се захваљујем на упорности, храбрости и сјајним идејама. Чак и ако свака идеја не буде баш данас нашла свој пут, ако не будете изабрани, кључно је да имамо иноваторе и предузетнике који неће одустати. То је наша највећа снага и једини прави начин да даље градимо овај екосистем”, поручила је министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић присутнима.

Галерија
Погледајте још вести