Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Dr Begović potpisala Memorandum o saradnji u oblasti nauke sa Republikom Kipar

23. Novembar 2023.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i Podministarstva za istraživanje, inovacije i digitalnu politiku Kipra u oblasti nauke, inovacija i naprednih tehnologija potpisali su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije dr Jelena Begović i ministar spoljinih poslova Kipra Kombos

Ovo potpisivanje dogodilo se u okviru današnjeg susreta koje su imale Vlade Srbije i Republike Kipra danas u Beogradu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Nikola Hristodulidisa. Potpisana su ukupno tri memoranduma o razumevanju, i to u oblasti nauke, obrazovanja i diplomatskih akademija.

Memorandum o razumevanju između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipra potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra Konstandinos Kombos.

Memorandum o razumevanju Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Kipar u oblasti obrazovanja potpisali su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministar prosvete, sporta i omladine Atina Mihailidu.

Pre potpisivanja tri memoranduma održan je Savet za saradnju dve zemlje, u prisustvu predsednika dve zemlje. Ovo potpisivanje organizovano je tokom dvodnevne zvanične posete predsednika Kipra Hristodulidisa Srbiji. Predsednici dve republike, Vučić i Hristodulidis, sastali su se u sredu u Palati Srbija u "četiri oka", a održan je i plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će potpisani memorandumi o razumevanju sa Kiprom dodatno ojačati saradnju dve zemlje.

Galerija
Pogledajte još vesti