Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Др Беговић потписала Меморандум о сарадњи у области науке са Републиком Кипар

23. Новембар 2023.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Меморандум о разумевању између Министарства науке, технолошког развоја и иновација Србије и Подминистарства за истраживање, иновације и дигиталну политику Кипра у области науке, иновација и напредних технологија потписали су министарка науке, технолошког развоја и иновација Србије др Јелена Беговић и министар спољиних послова Кипра Комбос

Ово потписивање догодило се у оквиру данашњег сусрета које су имале Владе Србије и Републике Кипра данас у Београду, у присуству председника Александра Вучића и Никола Христодулидиса. Потписана су укупно три меморандума о разумевању, и то у области науке, образовања и дипломатских академија.

Меморандум о разумевању између Дипломатске академије Министарства спољних послова Србије и Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Кипра потписали су први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и министар спољних послова Кипра Констандинос Комбос.

Меморандум о разумевању Министарства просвете Србије и Министарства образовања, спорта и омладине Републике Кипар у области образовања потписали су министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и министар просвете, спорта и омладине Атина Михаилиду.

Пре потписивања три меморандума одржан је Савет за сарадњу две земље, у присуству председника две земље. Ово потписивање организовано је током дводневне званичне посете председника Кипра Христодулидиса Србији. Председници две републике, Вучић и Христодулидис, састали су се у среду у Палати Србија у "четири ока", а одржан је и пленарни састанак чланова делегација Србије и Републике Кипар. Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће потписани меморандуми о разумевању са Кипром додатно ојачати сарадњу две земље.

Галерија
Погледајте још вести