Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Delegacija grada Niša u poseti Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

27. Avgust 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Nakon nedavne posete predsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića gradu Nišu i obilaska radova u okviru projekta proširenja Naučno-tehnološkog parka Niš, predstavnici Grada Niša predvođeni gradonačelnikom Dragoslavom Pavlovićem, a uz prisustvo direktora Naučno-tehnološkog parka Niš Milana Ranđelovića i direktora Aerodroma Srbije Mihaila Zdravkovića sastala se sa predstavnicima Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Ispred Ministarstva, sastanku su prisustvovali državni sekretari Vukašin Grozdić i prof. dr Miroslav Trajanović, kao i pomoćnik ministra za inovacije, transfer tehnologije i tehnološki razvoj Vladimir Radovanović.

Tokom sastanka otvorene su brojne teme i razmatrani aktuelni projekti Ministarstva i Grada Niša, pre svega realizacija druge faze Naučno-tehnološkog parka, kao i potencijali za dalji razvoj grada u smeru izgradnje inovaciono-tehnološkog distrikta – „TEHNIS“. Istaknut je veliki naučnoistraživački potencijal koji postoji u ovom regionu, a u kom poseban značaj ima Univerzitet u Nišu, te je jedan od predloga iznetih tokom sastanka bio usmeren i ka osnivanju novih naučnoistraživačkih organizacija, odnosno prvog naučnoistraživačkog instituta u ovom regionu. Osnivanje naučnog instituta značajno bi doprinelo jačanju istraživačkog potencijala, kao i primeni naučnih rezultata u rešavanju izazova sa kojim se suočava Niš i gradovi u okruženju.

Galerija