Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Делегација града Ниша у посети Министарству науке, технолошког развоја и иновација

27. Август 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Након недавне посете председника Владе Републике Србије Милоша Вучевића граду Нишу и обиласка радова у оквиру пројекта проширења Научно-технолошког парка Ниш, представници Града Ниша предвођени градоначелником Драгославом Павловићем, а уз присуство директора Научно-технолошког парка Ниш Милана Ранђеловића и директора Аеродрома Србије Михаила Здравковића састала се са представницима Министарства науке, технолошког развоја и иновација

Испред Министарства, састанку су присуствовали државни секретари Вукашин Гроздић и проф. др Мирослав Трајановић, као и помоћник министра за иновације, трансфер технологије и технолошки развој Владимир Радовановић.

Током састанка отворене су бројне теме и разматрани актуелни пројекти Министарства и Града Ниша, пре свега реализација друге фазе Научно-технолошког парка, као и потенцијали за даљи развој града у смеру изградње иновационо-технолошког дистрикта – „ТЕХНИС“. Истакнут је велики научноистраживачки потенцијал који постоји у овом региону, а у ком посебан значај има Универзитет у Нишу, те је један од предлога изнетих током састанка био усмерен и ка оснивању нових научноистраживачких организација, односно првог научноистраживачког института у овом региону. Оснивање научног института значајно би допринело јачању истраживачког потенцијала, као и примени научних резултата у решавању изазова са којим се суочава Ниш и градови у окружењу.

Галерија
Погледајте још вести