Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

U Kruševcu održano predavanje na temu “Veštačka inteligencija - potencijali i izazovi”

13. Avgust 2024.

Foto: RPK Kruševac

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih PKS RPK Kruševac organizovala predavanje na temu: Veštačka inteligencija – potencijali i izazovi, na kojem je posebni savetnik ministra Zoran Tomić dao pozdravnu reč. Tomić je istakao značaj regionalnog industrijsko-tehnološkog parka u Kruševcu, kao važne inicijative koja će mladim ljudima iz ovog regiona omogućiti da razvijaju svoje poslovne ideje i projekte u svom rodnom gradu

Nikola Bunjević, konsultant u Centru za digitalnu transformaciju, predstavio je koncept veštačke inteligencije i njenu primenu u različitim sferama. Dat je osvrt na mogućnosti i izazove koje veštačka inteligencija donosi, a bilo je reči i o načinima na koje ona može uticati na poslovanje, obrazovanje i svakodnevni život. Bunjević je prisutne upoznao sa aktivnostima Centra, koji ima za cilj da pomogne kompanijama u prilagođavanju i napredovanju u digitalnom dobu, pružajući im rešenja i podršku u oblasti digitalne transformacije.

Tokom događaja, predstavljena je i platforma INNO-VERSE Privredne komore Srbije, koja koristi veštačku inteligenciju za podršku inovacijama. Ova platforma omogućava kreiranje habova za inovativnu saradnju, gde timovi i kompanije mogu da upravljaju podacima, prate trendove, razvijaju nove ideje i rešenja uz pomoć naprednih alata.