Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Projekat izgradnje BIO4 Kampusa predstavljen na investicionoj konferenciji "Jedna Srbija, jedna Kina" u okviru CIFIT23

09. Septembar 2023.

Foto: Zoran Petrović, NITRA

Ministarka dr Jelena Begović održala je dve značajne prezentacije koje su privukle veliku pažnju prisutnih investitora i poslovne zajednice na investicionoj konferenciji “Jedna Srbija, jedna Kina” održanoj u Sjamenu u Kini u okviru 23. Međunarodnog sajma investicija i trgovine CIFIT23

Prva prezentacija bila je posvećena projektu izgradnje BIO4 Kampusa, dok je druga prezentacija bila usmerena na Expo2027, prestižnu svetsku izložbu koja će se održati u Beogradu.

U svom obraćanju, ministarka dr Begović istakla je da Republika Srbija nastavlja putem ubrzanog razvoja i da su ovi projekti simbol odlučnosti da se ostane lider u regionu. “BIO4 Kampus će okupiti najsjajnije umove današnjice u oblastima bionauka, čime će privući značajne investitore. Sa druge strane, Expo2027 predstavlja priliku da se Srbija ovom specijalizovanom izložbom koja će prezentovati našu zemlju u punom sjaju pokaže pred svetom”, rekla je ona. Ministarka je istakla: “Ono što možemo da tvrdimo je da je Srbija zemlja koja zaslužuje pažnju, a i investicije.”

Na ovom značajnom događaju, govorili su i visoki zvaničnici iz Vlade Republike Srbije, uključujući potpredsednicu Vlade i ministarku kulture Maju Gojković, ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića, te ministra rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović, ali i Danijela Nikolića, pomoćnika generalnog sekretara Vlade Republike Srbije, Nikolu Jankovića, direktora Sektora za međunarodnu saradnju Razvojne agencije Srbije, kao i prof. dr Dragana Lončara sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Oni su takođe predstavili važne investicione projekte u Srbiji potencijalnim investitorima.

Galerija
Pogledajte još vesti