Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Ministarka dr Begović sastala se sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma i Centra za četvrtu industrijsku revoluciju

29. Avgust 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović razgovarala je u Vladi Republike Srbije sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF) i direktorkom Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji Jelenom Bojović

Ministarka je predstavnicima WEF prezentovala kako će izgledati BIO4 Kampus, a posebno je istakla i ubrzan razvoj inovacionog startap ekosistema kao i industrije povezane sa informacionim tehnologijama u Srbiji. Sastanak je bio fokusiran na dosadašnje oblike saradnje sa WEF-om, ali je reči bilo i o potencijalnim modalitetima proširenja saradnje.

“Podršku Svetskog ekonomskog foruma u Srbiji vidimo kao veoma značajnu”, istakla je dr Begović ovom prilikom, dodavši da je iskustvo ove organizacije u saradnji sa veoma uspešnim startap kompanijama iz celog sveta veoma važno za Srbiju, koja se strateški opredelila da razvija oblasti biotehnologije i informacionih tehnologija, kao i veštačku inteligenciju.

Sebastijan Bukup, šef globalne mreže i partnerstva i član Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma istakao je da su u okviru WEF ponosni na saradnju sa Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji. “Radujemo se daljem nastavku saradnje i našem prisustvu na ovogodišnjem Biotech Future forumu koji će se na jesen održati u Beogradu”, istakao je Bukup.

Galerija