Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

Državni sekretar Grozdić na panlelu “Zelena transformacija u obrazovanju” na FDU

22. April 2024.

Foto: NITRA

Na ovom panelu istaknut je značaj sistemskog planiranja i ulaganja u zelena rešenja, a panelisti, predstavnici akademije, dva ministarstva i nevladinog sektora naveli su da saradnja među ovim akterima mora biti intenzivnija

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana planete Zemlje, na Fakultetu dramskih umetnosti pokrenut je projekat “Zeleni FDU”, a panelu “Zelena transformacija u obrazovanju”, koji je ovom prilikom organizovan, pored državnog sekretara Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašina Grozdića govorili su i pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Jović, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, rektorka Univerziteta umetnosti prof. dr Mirjana Nikolić, dekan Fakulteta dramskih umetnosti Miloš Pavlović, predstavnik Razvojnog projekta Ujedinjenih nacija u Srbiji Radovan Nikčević, kao i predstavnik Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta prof u Beogradu uključenog u ovaj projekat na FDU prof. dr Željko Đurišić. Panel je moderirao prof. dr Vladimir Đurđević sa Fizičkog fakulteta.

Državni sekretar Grozdić istakao je značaj izglasavanja Dekade nauka za održivi razvoj u Ujedinjenim nacijama. “Srbija je došla na tu ideju”, podsetio je on, naglasivši da je cilj bio da se pokrene debata o ciljevima održivog razvoja koje još uvek nismo postigli i o načinima kako nauka može pomoći da se do njih dođe. “Naša ideja je bila da su nauka, tehnologija i inovacije one koje mogu da uz pomoć drugačijeg pristupa i novim metodama ostvare eksponencijalni rast u kvalitetu naših odgovora na ono što su ciljevi održivog razvoja”, istakao je Grozdić i pozvao na saradnju svih uključenih aktera, a Fakultetu dramskih umetnosti čestitao na inicijativi da se uključi u borbu za zeleniju i bolju budućnost.

Galerija
Pogledajte još vesti