Accessibility Tools

Skip to main content

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije objavljuje nove programe podrške inovacionoj delatnosti za 2024. godinu

18. October 2024.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije sa zadovoljstvom objavljuje Javne pozive koji imaju za cilj pružanje podrške inovacionoj delatnosti u našoj zemlji i to za:

Program unapređenja inovacione delatnosti u Republici Srbiji

Ovaj program je osmišljen sa ciljem unapređenje inovacione delatnosti u Republici Srbiji, kroz detaljnu analizu sistema i jačanje ljudskih i programskih kapaciteta, kroz pružanje podrške za:

  • Izradu i sprovođenje programa podizanja kapaciteta zaposlenih u inovacionoj delatnosti – inovacionih menadžera.
  • Izradu i realizacija programa akceleracije kroz obuke i podršku stručnjaka iz odgovarajućih oblasti, a u cilju jačanja kapaciteta startapa.
  • Izradu indikatora za praćenje startap i inovacionog ekosistema i sprovođenje sveobuhvatne analize stanja inovacione delatnosti.

Ukupan iznos opredeljenih sredstava za realizaciju ovog programa je 60.000.000,00 dinara.

Program promocije i popularizacije inovacione delatnosti

Ovaj program naglašava podizanje svesti šire javnosti o značaju razvoja inovacione delatnosti kroz:

  • Pružanje podrške manifestacijama i događajima koji doprinose promociji i popularizaciji inovacija i inovacionog preduzetništva i povećavaju vidljivost i značaj inovacione delatnosti, odnosno koje promovišu i podstiču preduzetničko razmišljanje, i komercijalizaciju inovativnih rešenja, na nacionalnom nivou.
  • Planiranje, izrada i sprovođenje promotivne kampanje o značaju razvoja inovacija i inovacionog preduzetništva, na nacionalnom nivou.
  • Pružanje finansijske podršku organizacijama u okviru inovacionog ekosistema za omogućavanje učešća startapima na međunarodnim konferencijama, sa ciljem jačanja njihove međunarodne vidljivosti, umrežavanja i razmene znanja i iskustava na globalnom nivou, čime se unapređuje njihov potencijal za rast.

Ukupan iznos opredeljenih sredstava za realizaciju ovog programa je 70.000.000,00 dinara.

Pozivamo sve zainteresovane da se detaljnije informišu o uslovima prijave na Javni poziv putem sledećih linkova: