Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије објављује нове програме подршке иновационој делатности за 2024. годину

18. Октобар 2024.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије са задовољством објављује Јавне позиве који имају за циљ пружање подршке иновационој делатности у нашој земљи и то за:

Програм унапређења иновационе делатности у Републици Србији:

Овај програм је осмишљен са циљем унапређење иновационе делатности у Републици Србији, кроз детаљну анализу система и јачање људских и програмских капацитета, кроз пружање подршке за:
• Израду и спровођење програма подизања капацитета запослених у иновационој делатности – иновационих менаџера.
• Израду и реализација програма акцелерације кроз обуке и подршку стручњака из одговарајућих области, а у циљу јачања капацитета стартапа.
• Израду индикатора за праћење стартап и иновационог екосистема и спровођење свеобухватне анализе стања иновационе делатности.

Укупан износ опредељених средстава за реализацију овог програма је 60.000.000,00 динара.
Програм промоције и популаризације иновационе делатности

Овај програм наглашава подизање свести шире јавности о значају развоја иновационе делатности кроз:

• Пружање подршке манифестацијама и догађајима који доприносе промоцији и популаризацији иновација и иновационог предузетништва и повећавају видљивост и значај иновационе делатности, односно које промовишу и подстичу предузетничко размишљање, и комерцијализацију иновативних решења, на националном нивоу.
• Планирање, израда и спровођење промотивне кампање о значају развоја иновација и иновационог предузетништва, на националном нивоу.
• Пружање финансијске подршку oрганизацијама у оквиру иновационог екосистема за омогућавање учешћа стартапима на међународним конференцијама, са циљем јачања њихове међународне видљивости, умрежавања и размене знања и искустава на глобалном нивоу, чиме се унапређује њихов потенцијал за раст.

Укупан износ опредељених средстава за реализацију овог програма је 70.000.000,00 динара.
Позивамо све заинтересоване да се детаљније информишу о условима пријаве на Јавни позив путем следећих линкова:

Погледајте још вести