Accessibility Tools

Skip to main content

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević obišao Naučno-tehnološki park u Nišu

15. August 2024.

Foto: NTP Niš

Zajedno sa predsednikom Vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem, NTP Niš ovom prilikom ispred Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija obišli su državni sekretar Vukašin Grozdić, pomoćnik ministra Vladimir Radovanović i posebni savetnik ministra Jovan Milić

Predsednik Vlade Vučević istakao je da je u pitanju jedan od projekata koji Srbiju vuku u budućnost. “Kao i danas u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, uvek me oduševi koliko imamo sposobnih, talentovanih i vrednih ljudi. To je snaga koja nam je preko potrebna”, naveo je Vučević ovom prilikom.

“Sjajan je i novi projekat Naučno- tehnološki park 2. Biće dupliran prostor, dupliran broj kompanija, samim tim i broj zaposlenih, a gradiće se novi studentski centar, novi studentski dom. Biće to novi grad u gradu, nova snaga našeg carskog grada”, izjavio je predsednik Vlade.

“Podrška Vlade Republike Srbije na čelu sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem od ključnog je značaja za razvoj naučnog i inovacionog ekosistema u Srbiji”, istakao je državni sekretar Grozdić, dodavši da je broj startapa koji rade u Srbiji, a koji je sve veći, dokaz je da je Srbija odabrala ispravan put.

“Prva zgrada naučno-tehnološkog parka Niš, koja je otvorena 2020. godine u roku od dve godine popunila je svoje kapacitete. U pitanju je pokazatelj snage naučno-tehnoloških parkova, kada govorimo o privlačenju mladih talentovanih inovatora i preduzetnika i kreiranju podržavajućeg okruženja kako bi mogli da ostanu i rade u svom gradu u odličnim uslovima, zbog čega ubrzamo radimo na proširenju kapaciteta Parka”, dodao je Grozdić. “Ova investicija vratila se državi za samo dve godine, ako u obzir uzmemo prihod budžeta na zarade zaposlenih u kompanijama članicama ovog NTP-a”, zaključio je.

Galerija

Fоto: NTP Niš

Foto: Tanjug