Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић обишао Научно-технолошки парк у Нишу

15. Август 2024.

Фото: НТП Ниш

Заједно са председником Владе Републике Србије Милошем Вучевићем, НТП Ниш овом приликом испред Министарства науке, технолошког развоја и иновација обишли су државни секретар Вукашин Гроздић, помоћник министра Владимир Радовановић и посебни саветник министра Јован Милић

Председник Владе Вучевић истакао је да је у питању један од пројеката који Србију вуку у будућност. “Као и данас у Научно-технолошком парку у Нишу, увек ме одушеви колико имамо способних, талентованих и вредних људи. То је снага која нам је преко потребна”, навео је Вучевић овом приликом.

“Сјајан је и нови пројекат Научно- технолошки парк 2. Биће дуплиран простор, дуплиран број компанија, самим тим и број запослених, а градиће се нови студентски центар, нови студентски дом. Биће то нови град у граду, нова снага нашег царског града”, изјавио је председник Владе.

“Подршка Владе Републике Србије на челу са председником Владе Милошем Вучевићем од кључног је значаја за развој научног и иновационог екосистема у Србији”, истакао је државни секретар Гроздић, додавши да је број стартапа који раде у Србији, а који је све већи, доказ је да је Србија одабрала исправан пут.

“Прва зграда научно-технолошког парка Ниш, која је отворена 2020. године у року од две године попунила је своје капацитете. У питању је показатељ снаге научно-технолошких паркова, када говоримо о привлачењу младих талентованих иноватора и предузетника и креирању подржавајућег окружења како би могли да остану и раде у свом граду у одличним условима, због чега убрзамо радимо на проширењу капацитета Парка”, додао је Гроздић. “Ова инвестиција вратила се држави за само две године, ако у обзир узмемо приход буџета на зараде запослених у компанијама чланицама овог НТП-а”, закључио је.

Галерија

Фото: НТП Ниш

Фото: Танјуг

Погледајте још вести