Accessibility Tools

Skip to main content

Pomoćnica ministra Vukašinović na konferenciji „A-23 networking, innovate & create“

01. July 2024.

Foto: NITRA

Pomoćnica ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Sektoru za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ivana Vukašinović otvorila je „A-23 networking, innovate & create“ konferenciju, koja ima za cilj da poveže najbolje studente renomiranih svetskih univerziteta sa istaknutim preduzetnicima i rukovodiocima vodećih srpskih kompanija

Preko 20 studenata iz inostranstva, uključujući i one koji su prepoznati na Forbsovim listama „25 under 25“ i „30 under 30“, imalo je priliku da čuje više o srpskom startap ekosistemu i inovacionoj delatnosti u Republici Srbiji. Omogućeno im je i umrežavanje sa domaćim studentima.

„Izuzetno mi je drago što se ovakva konferencija održava kod nas u Srbiji drugu godinu zaredom, pružajući nam priliku da upoznamo najbolje studente prestižnih univerziteta i umrežimo ih sa našim mladim talentima i predstavnicima vodećih kompanija. Konferencija A-23 ima izuzetan značaj, jer podstiče razmenu znanja i stvaranje novih partnerstava, što je od suštinskog značaja za dalji razvoj našeg inovacionog ekosistema i integraciju u globalne tehnološke i ekonomske tokove“, istakla je Vukašinović.

Konferencija „A-23 networking, innovate & create“ održana je u prostorijama Naučno-tehnološkog parka Beograd u organizaciji Aleksa Migitka, serijskog preduzetnika i mentora za startapove, koji ima 20 godina iskustva u razvoju softvera, kao i Nataše Sekulić, bivše CEO IBM Srbija, koja je, takođe, bila šef za razvoj poslova u IBM-u za Centralnu i Istočnu Evropu i Makara Menšikova, studenta UCL-a i diplomca Letovo škole (Letovo School, Russia), uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

A-23 konferencija ima značajnu ulogu u jačanju međunarodne prisutnosti Republike Srbije u globalnim tehnološkim krugovima, stvaranju uslova za dugoročni ekonomski prosperitet i podsticanju inovacija koje će doprineti održivom razvoju zemlje.

Galerija