Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Помоћница министра Вукашиновић на конференцији „А-23 networking, innovate & create“

01. Јули 2024.

Фото: НИТРА

Помоћница министарке науке, технолошког развоја и иновација у Сектору за међународну сарадњу и европске интеграције Ивана Вукашиновић отворила је „A-23 networking, innovate & create“ конференцију, која има за циљ да повеже најбоље студенте реномираних светских универзитета са истакнутим предузетницима и руководиоцима водећих српских компанија

Преко 20 студената из иностранства, укључујући и оне који су препознати на Форбсовим листама „25 under 25“ и „30 under 30“, имало је прилику да чује више о српском стартап екосистему и иновационој делатности у Републици Србији. Омогућено им је и умрежавање са домаћим студентима.

„Изузетно ми је драго што се оваква конференција одржава код нас у Србији другу годину заредом, пружајући нам прилику да упознамо најбоље студенте престижних универзитета и умрежимо их са нашим младим талентима и представницима водећих компанија. Конференција А-23 има изузетан значај, јер подстиче размену знања и стварање нових партнерстава, што је од суштинског значаја за даљи развој нашег иновационог екосистема и интеграцију у глобалне технолошке и економске токове“, истакла је Вукашиновић.

Конференција „A-23 networking, innovate & create“ одржана је у просторијама Научно-технолошког парка Београд у организацији Алекса Мигитка, серијског предузетника и ментора за стартапове, који има 20 година искуства у развоју софтвера, као и Наташе Секулић, бивше CEO IBM Србија, која је, такође, била шеф за развој послова у IBM-у за Централну и Источну Европу и Макара Меншикова, студента UCL-а и дипломца Летово школе (Letovo School, Russia), уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

А-23 конференција има значајну улогу у јачању међународне присутности Републике Србије у глобалним технолошким круговима, стварању услова за дугорочни економски просперитет и подстицању иновација које ће допринети одрживом развоју земље.

Галерија
Погледајте још вести