Accessibility Tools

Skip to main content

Održan sastanak sa ambasadorkom Izraela Nj.E. Avivit Bar-Ilan

09. October 2024.

Foto: Zoran Petrović, NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sastala se sa ambasadorkom Izraela Nj.E. Avivit Bar-Ilan. Tokom sastanka, ministarka dr Begović se upoznala sa ambasadorkom i porazgovarale su o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa dve države

„Moja lična misija je da bilateralne odnose podignem na viši nivo, naročito kada su u pitanju nauka i inovacije. Drago mi je da već postoji plodno tlo za ovo jer se Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pokazalo kao vrlo otvoreno za saradnje. Ovo jeste kurtoazna poseta, ali bih volela da iskoristim priliku da saznam gde vidite mogućnosti za produbljivanje bilateralne saradnje“, rekla je Nj.E. Avivit Bar-Ilan.

            „Zadovoljstvo mi je što ste ovde jer nauku u Izraelu smatram za izuzetnu i uvek sam se pitala šta je tajna. Verujem da je u pitanju  spoj različitih uticaja, što ranog početka obrazovnog procesa, ali i preduzetničkog duha u kome je izražena hrabrost i odsustvo straha od neuspeha. Hrabrost zaista stvara izuzetne naučnike“, istakla je ministarka uz akcenat na pojačane napore Vlade Republike Srbije da unapredi inovacioni ekosistem Srbije, naročito u kontekstu proširenja naučne i inovacione infrastrukture.

            „Od 2015. godine Vlada Republike Srbije prioritizuje nauku i inovacije kao oblasti od ključnog značaja za razvoj države. Radimo na proširivanju kapaciteta naučno-tehnoloških parkova, gradimo BIO4 Kampus za koji želimo da postane važna tačka na globalnoj mapi inovacija. Naš cilj je da mladima stvorimo uslove da na svetskom nivou rade i istražuju u svojoj državi jer želimo da ih zadržimo u zemlji i sprečimo njihov odlazak u inostranstvo“, zaključila je ministarka dr Jelena Begović.

Galerija