Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржан састанак са амбасадорком Израела Њ.Е. Авивит Бар-Илан

09. Октобар 2024.

Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић састала се са амбасадорком Израела Њ.Е. Авивит Бар-Илан. Током састанка, министарка др Беговић се упознала са амбасадорком и поразговарале су о могућностима унапређења билатералних односа две државе

„Моја лична мисија је да билатералне односе подигнем на виши ниво, нарочито када су у питању наука и иновације. Драго ми је да већ постоји плодно тло за ово јер се Министарство науке, технолошког развоја и иновација показало као врло отворено за сарадње. Ово јесте куртоазна посета, али бих волела да искористим прилику да сазнам где видите могућности за продубљивање билатералне сарадње“, рекла је Њ.Е. Авивит Бар-Илан.

            „Задовољство ми је што сте овде јер науку у Израелу сматрам за изузетну и увек сам се питала шта је тајна. Верујем да је у питању  спој различитих утицаја, што раног почетка образовног процеса, али и предузетничког духа у коме је изражена храброст и одсуство страха од неуспеха. Храброст заиста ствара изузетне научнике“, истакла је министарка уз акценат на појачане напоре Владе Републике Србије да унапреди иновациони екосистем Србије, нарочито у контексту проширења научне и иновационе инфраструктуре.

            „Од 2015. године Влада Републике Србије приоритизује науку и иновације као области од кључног значаја за развој државе. Радимо на проширивању капацитета научно-технолошких паркова, градимо БИО4 Кампус за који желимо да постане важна тачка на глобалној мапи иновација. Наш циљ је да младима створимо услове да на светском нивоу раде и истражују у својој држави јер желимо да их задржимо у земљи и спречимо њихов одлазак у иностранство“, закључила је министарка др Јелена Беговић.

Галерија
Погледајте још вести