Accessibility Tools

Skip to main content

Ministarka dr Begović u poseti Institutu za filozofiju i društvenu teoriju

10. June 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sa delegacijom Ministarstva posetila je Institut za filozofiju i društvenu teoriju

Tokom posete, ministarka dr Begović sastala se sa direktorkom Instituta za filozofiju i društvenu teoriju dr Gazelom Pudar Draško, Naučnim većem, Upravnim odborom Instituta, kao i zaposlenim istraživačima.

Teme razgovora na sastancima su obuhvatile planove i strategiju Instituta za sadašnji i budući period; kao i dinamiku rada Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, izazove sa kojima se zaposleni susreću u radu, projekte, saradnju sa privredom, saradnju sa Univerzitetom, kao i potencijale u radu Instituta i moguće načine za njihovo dostizanje.

Nakon održanih sastanaka, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sa delegacijom je obišla prostorije Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

„U poslednjih šest meseci radimo na tome da obiđemo sve institute u Republici Srbiji jer postoje mnogi koje nikada u istoriji njihovog postojanja nije obišao nijedan ministar. Mnogo je bitno da se upoznamo sa radom instituta kod nas na ovakav neposredan način i da shvatimo kako radite, koji su vaši problemi i izazovi, kako u tome možemo da vam pomognemo da biste ostvarili svoje najveće potencijale i pružali maksimalne rezultate rada“, rekla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović.

„Želela bih da se zahvalim delegaciji Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija na poseti. Kao naše matično Ministarstvo, zaduženo za oblast kojom se mi bavimo, znači nam što ste došli da se upoznate sa našim problemima i potencijalima. Podrška ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelene Begović nam je izuzetno značajna u rešavanju problema sa kojima se suočavamo i ostavrivanju potencijala koje posedujemo jer to ne možemo bez zajedničkog rada sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija“, zaključila je direktorka Instituta za filozofiju i društvenu teoriju dr Gazela Pudar Draško.