Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић у посети Институту за филозофију и друштвену теорију

10. Јуни 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић са делегацијом Министарства посетила је Институт за филозофију и друштвену теорију

Током посете, министарка др Беговић састала се са директорком Института за филозофију и друштвену теорију др Газелом Пудар Драшко, Научним већем, Управним одбором Института, као и запосленим истраживачима.

Теме разговора на састанцима су обухватиле планове и стратегију Института за садашњи и будући период; као и динамику рада Института за филозофију и друштвену теорију, изазове са којима се запослени сусрећу у раду, пројекте, сарадњу са привредом, сарадњу са Универзитетом, као и потенцијале у раду Института и могуће начине за њихово достизање.

Након одржаних састанака, министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић са делегацијом је обишла просторије Института за филозофију и друштвену теорију.

„У последњих шест месеци радимо на томе да обиђемо све институте у Републици Србији јер постоје многи које никада у историји њиховог постојања није обишао ниједан министар. Много је битно да се упознамо са радом института код нас на овакав непосредан начин и да схватимо како радите, који су ваши проблеми и изазови, како у томе можемо да вам помогнемо да бисте остварили своје највеће потенцијале и пружали максималне резултате рада“, рекла је министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић.

„Желела бих да се захвалим делегацији Министарства науке, технолошког развоја и иновација на посети. Као наше матично Министарство, задужено за област којом се ми бавимо, значи нам што сте дошли да се упознате са нашим проблемима и потенцијалима. Подршка министарке науке, технолошког развоја и иновација др Јелене Беговић нам је изузетно значајна у решавању проблема са којима се суочавамо и оставривању потенцијала које поседујемо јер то не можемо без заједничког рада са Министарством науке, технолошког развоја и иновација“, закључила је директорка Института за филозофију и друштвену теорију др Газела Пудар Драшко.

Галерија
Погледајте још вести