Accessibility Tools

Skip to main content

Leanpay osigurao investiciju od 10 miliona evra u seriji B finansiranja

31. July 2024.

Kompanija Leanpay, koja je deo zajednice Naučno-tehnološkog parka Beograd od svojih početaka, uspešno je završila novu rundu finansiranja serije B, osiguravajući investiciju u iznosu od 10 miliona evra. Ovu rundu finansiranja predvodili su BlackPeak Capital i Catalyst Romania Fund II, sa dodatnim učešćem South Central Ventures i LEAD VENTURES. 

Leanpay, kompanija koja se razvija u jednoj od najpopularnijih fintech niši - "Buy Now Pay Later" (BNPL), omogućava potrošačima kupovinu na rate na mestu kupovine. Kompanija trenutno posluje na tržištima Slovenije, Rumunije i Mađarske. Prošle godine, prihod kompanije je porastao 2,5 puta, dok su od serije A prihodi kompanije porasli četvorostruko. 

Miša Živić, suosnivač i izvršni direktor Leanpay-a, izjavio je: "Ova investicija je dokaz truda našeg tima i posvećenosti pružanju superiornog korisničkog iskustva. Omogućiće nam da učvrstimo liderstvo na tržištu u Sloveniji, proširimo operacije u Rumuniji i Mađarskoj, nastavimo da uvodimo inovativne usluge i privučemo vrhunske talente u naš rastući tim, sa ciljem da postanemo vodeći digitalni zajmodavac za potrošače u regionu Centralne i Istočne Evrope." 

Leanpay, koji je započeo u Sloveniji, sada ostvaruje značajan uspeh u Rumuniji i Mađarskoj, sa preko 120.000 zadovoljnih klijenata i više od 200 miliona evra izdatih potrošačkih kredita. Platforma je zabeležila izvanredan rast, sa prihodom koji je porastao 2,5 puta prošle godine i četvorostrukim rastom od serije A.