Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Leanpay осигурао инвестицију од 10 милиона евра у серији Б финансирања

31. Јули 2024.

Компанија Leanpay, која је део заједнице Научно-технолошког парка Београд од својих почетака, успешно је завршила нову рунду финансирања серије Б, осигуравајући инвестицију у износу од 10 милиона евра. Ову рунду финансирања предводили су BlackPeak Capital и Catalyst Romania Fund II, са додатним учешћем South Central Ventures и LEAD VENTURES. 

Leanpay, компанија која се развија у једној од најпопуларнијих fintech ниши - "Buy Now Pay Later" (BNPL), омогућава потрошачима куповину на рате на месту куповине. Компанија тренутно послује на тржиштима Словеније, Румуније и Мађарске. Прошле године, приход компаније је порастао 2,5 пута, док су од серије А приходи компаније порасли четвороструко. 

Миша Живић, суоснивач и извршни директор Leanpay-а, изјавио је: "Ова инвестиција је доказ труда нашег тима и посвећености пружању супериорног корисничког искуства. Омогућиће нам да учврстимо лидерство на тржишту у Словенији, проширимо операције у Румунији и Мађарској, наставимо да уводимо иновативне услуге и привучемо врхунске таленте у наш растући тим, са циљем да постанемо водећи дигитални зајмодавац за потрошаче у региону Централне и Источне Европе." 

Leanpay, који је започео у Словенији, сада остварује значајан успех у Румунији и Мађарској, са преко 120.000 задовољних клијената и више од 200 милиона евра издатих потрошачких кредита. Платформа је забележила изванредан раст, са приходом који је порастао 2,5 пута прошле године и четвороструким растом од серије А.

Погледајте још вести