Accessibility Tools

Skip to main content

Generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe Kerkentzes obišao postavku Republike Srbije na 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

23. May 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić obišao je na Beogradskom sajmu u hali 2B/2C sa generalnim sekretarom Međunarodnog biroa za izložbe gospodina Dimitrijem Kerkentzesom postavku Republike Srbije na 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

Grozdić je Kerkentzesa upoznao sa naučnicima i istraživačima koji su svoje eksponate izložili u okviru ove postavke i predstavio mu sve ono što Republika Srbija ima da ponudi u oblastima nauke i tehnologije.

“Imali smo veliko zadovoljstvo da na postavci Republike Srbije pod nazivom Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve / Zakorači u održivu budućnost! ugostimo generalnog sekretara Međunarodnog biroa za izložbe”, rekao je Grozdić, dodavši da je ovo je prilika da oni koji su posetili nebrojeno izložbi, sajmova i ekspoa širom sveta vide kako to Srbija može da uradi svoju prezentaciju.

“Danas je bila prilika da Srbija pokaže kako može da napravi svoj izložbeni prostor, koji će 2027. godine svakako biti mnogo veći. Naši gosti imali su priliku da vide šta to Srbija ima u nauci i inovacijama, koji su naši potencijali, i moram priznati da je i naš gost to uvideo, kao i da su mu se odeđene prezentacije veoma svidele, da su ga izuzetno zainteresovale, što nam ukazuje da srbija stvarno ima potencijal i ima šta da pokaže celom svetu”, zaključio je Grozdić.

Galerija