Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Генерални секретар Међународног бироа за изложбе Керкентзес обишао поставку Републике Србије на 66. Међународном сајму технике и техничких достигнућа

23. Мај 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Државни секретар Министарства науке, технолошког развоја и иновација Вукашин Гроздић обишао је на Београдском сајму у хали 2Б/2Ц са генералним секретаром Међународног бироа за изложбе господина Димитријем Керкентзесом поставку Републике Србије на 66. Међународном сајму технике и техничких достигнућа

Гроздић је Керкентзеса упознао са научницима и истраживачима који су своје експонате изложили у оквиру ове поставке и представио му све оно што Република Србија има да понуди у областима науке и технологије.

“Имали смо велико задовољство да на поставци Републике Србије под називом Играј за човечанство! Наука за све / Закорачи у одрживу будућност! угостимо генералног секретара Међународног бироа за изложбе”, рекао је Гроздић, додавши да је ово је прилика да они који су посетили небројено изложби, сајмова и експоа широм света виде како то Србија може да уради своју презентацију.

“Данас је била прилика да Србија покаже како може да направи свој изложбени простор, који ће 2027. године свакако бити много већи. Наши гости имали су прилику да виде шта то Србија има у науци и иновацијама, који су наши потенцијали, и морам признати да је и наш гост то увидео, као и да су му се одеђене презентације веома свиделе, да су га изузетно заинтересовале, што нам указује да србија стварно има потенцијал и има шта да покаже целом свету”, закључио је Гроздић.

Галерија
Погледајте још вести