Accessibility Tools

Skip to main content

Fond za mlade talente: Raspisan konkurs za nagrađivanje najboljih učenika srednjih škola u Srbiji

15. September 2023.

Cilj ovakvog nagrađivanja i kontinuiranog ulaganja od strane države je pružanje podrške i razvoj mladih i izuzetnih talenata, i to u najranijim faza njihovog školovanja

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je 45. po redu Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom kalendarske 2022. godine. Konkurs će biti otvoren za prijave sve do 20. oktobra.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom nagradom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2022 godine. U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Već punih 15 godina, osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja je pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti.

Više informacija o uslovima i procesu prijave možete naći u tekstu Konkursa koji se nalazi na sajtu Fonda za mlade talente.

Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji. Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola. U okviru aktuelne sveobuhvatne reforme Fonda, ostvarene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom i uvedene novine u programe podrške Fonda.