Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Фонд за младе таленте: Расписан конкурс за награђивање најбољих ученика средњих школа у србији

15. Септембар 2023.

Циљ оваквог награђивања и континуираног улагања од стране државе је пружање подршке и развој младих и изузетних талената, и то у најранијим фаза њиховог школовања

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је 45. по реду Конкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима током календарске 2022. године. Конкурс ће бити отворен за пријаве све до 20. октобра.

На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су освојили неко од прва три места на признатим републичким и међународним такмичењима, а сваки кандидат може бити награђен само једном наградом и то за најбољи постигнут резултат током 2022 године. У зависности од ранга, као и пласмана на такмичењу, за сваког кандидата биће дефинисан и износ једнократне накнаде у висини од 20.000 до 200.000 динара.

Призната такмичења обухваћена су Календарима такмичења утврђеним од стране Министарства просвете Републике Србије на републичком или међународном нивоу, као и такмичења из области физичког васпитања, спорта и музичке и балетске уметности.

Већ пуних 15 година, основни циљ и мисија овог начина награђивања је пружање подршке младим и изузетним талентима у најранијим фазама њиховог школовања али и мотивације да наставе да ређају успехе како би касније постали и наши стипендисти.

Више информација о условима и процесу пријаве можете наћи у тексту Конкурса који се налази на сајту Фонда за младе таленте.

Фонд за младе таленте се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација и од 2008. године бави се развојем младих талената у Србији. До данас је додељено више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа. У оквиру актуелне свеобухватне реформе Фонда, остварене су бројне сарадње са јавним и приватним сектором и уведене новине у програме подршке Фонда.

Погледајте још вести