Accessibility Tools

Skip to main content

Državni sekretar Vukašin Grozdić svečano otvorio Lansiranje 2024 – demo dan studentskih startapa na FON-u

22. October 2024.

Na Fakultetu organizacionih nauka održan je Demo dan studentskih startapa – Lansiranje 2024, na kom su se predstavili startap timovi iz trećeg ciklusa mentorskog programa Route2Launch i programa ReVenture, koji je razvijen u okviru Inovacionog inkubatora FON-a, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i u saradnji sa tri IT kompanije, sa ciljem privlačenja podrške za dalji razvoj inovativnih ideja

Državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić svečano je otvorio događaj naglasivši značaj inicijativa koje podstiču razvoj preduzetničkog duha među studentima i osnivanje kompanija iz akademskih krugova.

„Uvek mi je drago da dođem na FON, gde razgovaramo o temama koje su u potpunosti u skladu sa ciljevima Ministarstva. Za uspešan razvoj inovacija veoma je važna bliska saradnja između fakulteta, istraživača i privrede, jer takva saradnja predstavlja ključ za razvoj inovacionog ekeosistema Srbije, što je FON i potvrdio realizacijom ovakvih aktivnosti u okviru svog inovacionog inkubatora“, rekao je Grozdić.

Grozdić je istakao važnost uloge profesora u podsticanju studenata da razvijaju sopstvene kompanije: „Verumo da će ovakve inicijative stvoriti kulturu u kojoj je potpuno prirodno da studenti FON-a osnivaju svoje kompanije, a nadamo se da ćemo to uspeti i na drugim fakultetima.“

Demo dan studentskih startapa organizuje se već četvrtu godinu zaredom i predstavlja prikaz svih preduzetničkih aktivnosti Fakulteta organizacionih nauka. Tokom Lansiranja 2024. godine, predstavljene su i nove inicijative FON-a koje imaju za cilj popularizaciju preduzetništva na fakultetima i pružanje podrške razvoju studentskih startapa.

Galerija