Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Државни секретар Вукашин Гроздић свечано отворио Лансирање 2024 – демo дан студентских стартапа на ФОН-у

22. Октобар 2024.

На Факултету организационих наука одржан је Демо дан студентских стартапа – Лансирање 2024, на ком су се представили стартап тимови из трећег циклуса менторског програма Route2Launch и програма ReVenture, који је развијен у оквиру Иновационог инкубатора ФОН-а, уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација и у сарадњи са три ИТ компаније, са циљем привлачења подршке за даљи развој иновативних идеја

Државни секретар Министарства науке, технолошког развоја и иновација Вукашин Гроздић свечано је отворио догађај нагласивши значај иницијатива које подстичу развој предузетничког духа међу студентима и оснивање компанија из академских кругова.

„Увек ми је драго да дођем на ФОН, где разговарамо о темама које су у потпуности у складу са циљевима Министарства. За успешан развој иновација веома је важна блиска сарадња између факултета, истраживача и привреде, јер таква сарадња представља кључ за развој иновационог екеосистема Србије, што је ФОН и потврдио реализацијом оваквих активности у оквиру свог иновационог инкубатора“, рекао је Гроздић.

Гроздић је истакао важност улоге професора у подстицању студената да развијају сопствене компаније: „Верумо да ће овакве иницијативе створити културу у којој је потпуно природно да студенти ФОН-а оснивају своје компаније, а надамо се да ћемо то успети и на другим факултетима.“

Демо дан студентских стартапа организује се већ четврту годину заредом и представља приказ свих предузетничких активности Факултета организационих наука. Током Лансирања 2024. године, представљене су и нове иницијативе ФОН-а које имају за циљ популаризацију предузетништва на факултетима и пружање подршке развоју студентских стартапа.

Галерија
Погледајте још вести