Accessibility Tools

Skip to main content

Dr Begović na zajedničkoj sednici vlada Republike Srbije i AP Vojvodine i na sastanku sa pokrajinskim sekretarom prof. dr Markoskim

23. October 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije dr Jelena Begović prisustvuje zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade AP Vojvodine

Ova sednica održava se na inicijativu premijera Miloša Vučevića i predsednice Pokrajinske vlade Maje Gojković, na Dan oslobođenja Grada Novog Sada. Teme sednice su unapređenje međusobne saradnje, infrastrukturni projekti na teritoriji Vojvodine, energetika, zdravstvo, obrazovanje i projekti za 2025. godinu.

Pre sednice, ministarka dr Begović sastala se sa pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Brankom Markoskim, sa kojim je razgovarala o stanju u naučnoj i inovacionoj zajednici u AP Vojvodini.

Ministarka i pokrajinski sekretar bili su saglasni da bi kreiranje i implementacija razvojnih strategija naučno-istraživačkih organizacija, posebno u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane, doprineli njihovom efikasnijem radu i povećali im šanse za što bolji plasman na međunarodnom tržištu.

"Veoma je važno da snage naših naučno-istraživačkih organizacija ujedinimo, kako bi u budućnosti bili još uspešniji. Imamo mnoštvo talentovanih i pametnih ljudi, veliki inovacioni potencijal i važno je da to iskoristimo", kazala je ovom prilikom dr Begović.

"Naši instituti će tek dobiti na važnosti", istakao je prof. dr Markoski, i uputio ministarku u planove ovog pokrajinskog sekretarijata za privlačenje većeg broja inostranih studenata, ali i za razvoj programa koji će sajber bezbednost u Srbiji podići na viši nivo.

Galerija