Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Др Беговић на заједничкој седници влада Републике Србије и АП Војводине и на састанку са покрајинским секретаром проф. др Маркоским

23. Октобар 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Владе Републике Србије др Јелена Беговић присуствује заједничкој седници Владе Србије и Владе АП Војводине

Ова седница одржава се на иницијативу премијера Милоша Вучевића и председнице Покрајинске владе Маје Гојковић, на Дан ослобођења Града Новог Сада. Теме седнице су унапређење међусобне сарадње, инфраструктурни пројекти на територији Војводине, енергетика, здравство, образовање и пројекти за 2025. годину.

Пре седнице, министарка др Беговић састала се са покрајинским секретаром за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранком Маркоским, са којим је разговарала о стању у научној и иновационој заједници у АП Војводини.

Министарка и покрајински секретар били су сагласни да би креирање и имплементација развојних стратегија научно-истраживачких организација, посебно у области пољопривреде и производње хране, допринели њиховом ефикаснијем раду и повећали им шансе за што бољи пласман на међународном тржишту.

"Веома је важно да снаге наших научно-истраживачких организација ујединимо, како би у будућности били још успешнији. Имамо мноштво талентованих и паметних људи, велики иновациони потенцијал и важно је да то искористимо", казала је овом приликом др Беговић.

"Наши институти ће тек добити на важности", истакао је проф. др Маркоски, и упутио министарку у планове овог покрајинског секретаријата за привлачење већег броја иностраних студената, али и за развој програма који ће сајбер безбедност у Србији подићи на виши ниво.

Галерија
Погледајте још вести