Accessibility Tools

Skip to main content

Dr Begović govorila na panelu 8. Foruma naprednih tehnologija – Techfusion u Nišu

12. June 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović prisustvovala je 8. Forumu naprednih tehnologija – Techfusion u Naučno-tehnološkom parku Niš, a ovom prilikom govorila je na panelu foruma

„Vlada Republike Srbije ulaže u naučni i inovacioni ekosistem svoje zemlje i radimo na tome da infrastruktura koja će biti dostupna naučnicima i inovatorima kod nas bude dostojna rezultata koje želimo da kao država budemo u stanju da postignemo u ovim oblastima. Sa ovim planovima su se odlično poklopili i projekti i programi koje Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija sprovodi. Svi instituti koji će biti deo BIO4 Kampusa su se uključili u proces transformacije koji se sprovodi pod okriljem SAIGE projekta i već daje rezultate. Nećemo da čekamo, uveliko radimo na tome da pripremimo naučnu zajednicu da bude spremna da postane deo infrastrukture kakva je BIO4 Kampus kada kroz dve godine prostor bude spreman za useljavanje“, istakla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović.

„Ovo je jedan lep događaj danas u Nišu u Naučno-tehnološkom parku koji je organizovan od strane Naučno-tehnološkog parka Niš uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, grada Niša, Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore Niša. 8. Forum naprednih tehnologija – Techfusion je zaista sjajan događaj koji okuplja startap zajednicu, kompanije, privredu i nudi priliku da se svi oni međusobno povežu, što je od ogromnog značaja za ovaj deo Srbije“, zaključila je ministarka dr Jelena Begović.