Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Др Беговић говорила на панелу 8. Форума напредних технологија – Techfusion у Нишу

12. Јуни 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић присуствовала је 8. Форуму напредних технологија – Techfusion у Научно-технолошком парку Ниш, а овом приликом говорила је на панелу форума

„Влада Републике Србије улаже у научни и иновациони екосистем своје земље и радимо на томе да инфраструктура која ће бити доступна научницима и иноваторима код нас буде достојна резултата које желимо да као држава будемо у стању да постигнемо у овим областима. Са овим плановима су се одлично поклопили и пројекти и програми које Министарство науке, технолошког развоја и иновација спроводи. Сви институти који ће бити део БИО4 Кампуса су се укључили у процес трансформације који се спроводи под окриљем SAIGE пројекта и већ даје резултате. Нећемо да чекамо, увелико радимо на томе да припремимо научну заједницу да буде спремна да постане део инфраструктуре каква је БИО4 Кампус када кроз две године простор буде спреман за усељавање“, истакла је министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић.

„Ово је један леп догађај данас у Нишу у Научно-технолошком парку који је организован од стране Научно-технолошког парка Ниш уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација, града Ниша, Привредне коморе Србије и Регионалне привредне коморе Ниша. 8. Форум напредних технологија – Techfusion је заиста сјајан догађај који окупља стартап заједницу, компаније, привреду и нуди прилику да се сви они међусобно повежу, што је од огромног значаја за овај део Србије“, закључила је министарка др Јелена Беговић.

Галерија
Погледајте још вести