Accessibility Tools

Skip to main content

Delegaciji naučnika iz kineskog grada Čongćinga predstavljen rad Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

20. June 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Delegati više naučnih institucija ovog kineskog grada u poseti su Beogradu i Nišu

Ispred Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije u prostorijama Centra za promociju nauke sa ovom delegacijom sastali su se pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ivana Vukašinović i prof. dr Miroslav Trajanović, koji su im predstavili dosadašnje, ali i za budućnost planirane projekte i aktivnosti ovog ministarstva.

Ova delegacija, sačinjena od predstavnika Univerziteta Čongćing, Univerziteta Sautvest, Čongćing akademije nauke i tehnologije, Čongćing instituta za industrijske automacije i instrumentacije i Čongćing haj-tek centra za inkubaciju, posle sastanka sa predstavnicima Ministarstva posetila je Institut “Mihajlo Pupin” i Institut za ekonomiku poljoprivrede.

Takođe, planirano je da ova delegacija tokom boravka u Srbiji poseti Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu, Elektronski fakultet u Nišu, Tehnološki fakultet Leskovac i Naučno-tehnološki park Niš.

“Posete delegacija iz Narodne Republike Kine za nas uvek predstavljaju veliku čast. Sa delegacijom iz grada Čongćinga razmenili smo iskustva i razgovarali o potencijalnim mogućnostima saradnje između naših naučnika i naučnika iz ovog grada”, naveo je nakon sastanka prof. dr Miroslav Trajanović.

Galerija