Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Делегацији научника из кинеског града Чонгћинга представљен рад Министарства науке, технолошког развоја и иновација

20. Јуни 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Делегати више научних институција овог кинеског града у посети су Београду и Нишу

Испред Министарства науке, технолошког развоја и иновација Владе Републике Србије у просторијама Центра за промоцију науке са овом делегацијом састали су се помоћница министра за међународну сарадњу и европске интеграције Ивана Вукашиновић и проф. др Мирослав Трајановић, који су им представили досадашње, али и за будућност планиране пројекте и активности овог министарства.

Ова делегација, сачињена од представника Универзитета Чонгћинг, Универзитета Саутвест, Чонгћинг академије науке и технологије, Чонгћинг института за индустријске аутомације и инструментације и Чонгћинг хај-тек центра за инкубацију, после састанка са представницима Министарства посетила је Институт “Михајло Пупин” и Институт за економику пољопривреде.

Такође, планирано је да ова делегација током боравка у Србији посети Машински факултет Универзитета у Нишу, Електронски факултет у Нишу, Технолошки факултет Лесковац и Научно-технолошки парк Ниш.

“Посете делегација из Народне Републике Кине за нас увек представљају велику част. Са делегацијом из града Чонгћинга разменили смо искуства и разговарали о потенцијалним могућностима сарадње између наших научника и научника из овог града”, навео је након састанка проф. др Мирослав Трајановић.

Галерија
Погледајте још вести