Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Представницима ППФ Групе представљен БИО4 Кампус

03. Април 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Одржан је састанак на којем је представницима ППФ Групе представљен БИО4 Кампус

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић са државним секретаром Вукашином Гроздићем и директором Тима за ИТ и предузетништво у Кабинету председника Владе Републике Србије Ненадом Пауновићем презентовала је највећу појединачну инвестицију у науку у Републици Србији, чија је укупна вредност 450 милиона евра.

„БИО4 Кампус ће се простирати на око 30 хектара фантастичне инфраструктуре са најмодернијом и најсавременијом научном опремом. У оквиру Кампуса имаћемо 9 научних института у којима ће се радити истраживања на пољима вештачке интелигенције, медицине, фармације, биологије, биохемије, биоинжењеринга, али и 7 факултета. Дакле, на једном месту окупићемо академску и научну заједницу, стартапе и компаније“, објаснио је Ненад Пауновић.

Министарка др Јелена Беговић је истакла да је развој биотехнологије и вештачке интелигенције постао приоритет Владе Републике Србије.

„Ове две овласти и њихово међусобно преплитање видимо као изузетну прилику за Србију. Не само у оквиру научне делатности, већ и за економски развој државе, али и побољшање квалитета живота наших грађана. Ми јесмо мало тржиште, али желимо да будемо центар иновација, па је наш циљ да привучемо компаније које су доминантне управо на пољу биотехнологије и вештаче интелигенције“, нагласила је др Јелена Беговић.

Представници ППФ Групе на челу са Јаном Ружичком, извршним директором за екстерне послове ППФ Групе оценили су визију Владе Републике Србије и Министарства науке, технолошког развоја и иновација за изградњу БИО4 Кампуса као врло позитивну и изразили жељу да размотре све потенцијалне облике сарадње у оквиру овог пројекта.

ППФ Група инвестира у више тржишних сегмената као што су финансијске услуге, телекомуникације, биотехнологија, некретнине и машинство. Раст ППФ Групе почива на развоју традиционалних и нових индустрија, градњи модерне инфраструктуре, дигиталној економији и повезивању чешког талента и могућности са глобалним приликама.

Галерија
Погледајте још вести